Sandarus kavos pupelių indas ant stalo, kavos pupelės laikomos šviežiai.

Kavos pupelių laikymas – kaip išsaugoti šviežumą iki paskutinio puodelio

Net ir geriausia kava gali prarasti savo aromatą, jei laikoma netinkamai. Šviežumas – tai vienas pagrindinių gero skonio garantų.

Pagrindinės klaidos

  • Laikymas atidarytame maišelyje.

  • Šaldytuvas ar šaldiklis (drėgmė kavai – priešas).

  • Tiesioginiai saulės spinduliai.

Kaip laikyti teisingai

  • Sandariame, nepermatomame inde.

  • Vėsioje, sausoje vietoje.

  • Atidarius sunaudoti per 3–4 savaites.

NUVO rekomendacijos
Guatemala Coffeebrewer – vienos porcijos pakuotės išlaiko šviežumą.
Kolumbijos Tolima „Excelso“ – sandari pakuotė ilgesniam laikymui.

Teisingas laikymas = geresnis skonis kas rytą. Nepalik savo kavos „pasenti“.

Grįžti į tinklaraštį