Stiklinė su šalta kava ir ledukais ant šviesaus stalo, šalia keli kavos pupelių grūdai.

Šalta kava (cold brew) – gaivinantis būdas mėgautis kava vasarą

Kai karšta, bet be kavos negali – išbandyk šaltą kavą. „Cold brew“ gaminimas paprastas, o skonis – švelnus ir gaivinantis.

Kaip pasigaminti cold brew?

  1. Sumalk kavą stambiai.

  2. Užpilk šaltu vandeniu (santykis 1:8).

  3. Palik 12–16 val. šaldytuve.

  4. Nukošk ir mėgaukis su ledukais.

Kodėl verta išbandyti?

  • Mažiau rūgštumo, švelnesnis skonis.

  • Ilgesnis galiojimas (iki 2 dienų šaldytuve).

  • Tobulas pasirinkimas karštai dienai.

NUVO rekomendacijos

Šalta kava – tai gurmaniškas būdas mėgautis kofeinu vasarą. Paprasta, gaivu, stilinga.

Grįžti į tinklaraštį